OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

 

Nachod bryggeri
 

8. sep 2011.

Idag skulle pigerne / damerne af sted kl. 09:00 og herrerne kl. 09:15 hver for sig.

Damerne fik en tur til en form for kurbad, og herrerne blev kørt til et Tjekkisks bryggeri ikke så langt fra pladsen.

 

 

Bryggerhistorie

Bryggeriet havde en lang historie og havde inden for de seneste år vundet nogle meget fine priser rundt om i verden for sine produkter. Det unikke ved dette bryggeri var at de fremstillede en række forskellige øltyper med forskellige alkohol indhold. Også alkoholfri øl og sodavand blev fremstillet her.

 

 

Rettighedder til ølbrygning

Rettighederne til ølbrygning blev givet til byen Nachod for ca. 140 år siden. De tider, hvor folk selv bryggede øl blev afsluttet ved beslutningen om at bygge byens bryggeri.

 

 

Bryggeri startes 1871


Denne beslutning blev vedtaget på mødet i byens repræsentanter den 30. juni 1871. Opførelsen af bryggeriet blev startet straks det følgende år og blot to år senere kunne borgerne i Náchod smagte øllet fra den første produktion.

 

 

Bryggeri udvidet

Øl fra Náchod blev meget populært med stigende efterspørgsels, hvorfor man i årene 1925 til 1930 udvidede bryggeriet. Et nyt bryghus blev bygget og 7 år senere blev det første øl aftappet.

 

 

 

Morderne teknologi


Med de seneste meget omfattende moderniseringer rangerer bryggeriet nu med sin moderne teknologi, blandt de mest up-to-date bryggerier i vores land.

 

 

 

En ny tappelinje


Moderniseringen har betydet at der er bygget nye pilsner lagerkældre og lagerhaller. En ny tappelinje til flaske øl og fad øl er blevet installeret i den nye produktionshal.

 

 

Tjekkisk klassisk øl

Det morderne udstyr gør det muligt at fremstille den karakteristisk, tjekkiske klassisk øl, som man har gjort i århundreder, og opfylder høje internationale kvalitetskrav.

 

 

Primator


Primátor øl fremstilles af tjekkiske  kvalitets råvarer ved hjælp af egen teknologi om gæring, malten er fra South Moravia, humlen kommer fra Žatec region og top-kvalitets  vand er fra Adršpach-Teplice Rocks – natur resevatet Area Broumovsko.

 

 

Primator mærket


PRIMÁTOR mærket har holdt sin høje kvalitet over lang tid. Mærket har vundet en række medaljer og præmier på forskellige prestigefyldte messer, udstillinger og konkurrencer, ikke kun i den Tjekkiske Republik, men også i udlandet da bryggeriet eksporterer en del af sin produktion til udlandet, som Storbritannien, Hong Kong Tyskland, Rusland, Israel, Schweiz, Sverige og Italien er blevet en god tradition for Náchod bryggerit.

 

 

 

 

Smagsprøver 

Efter en rundgang på bryggeriet blev der budt på smagsprøver.Vi blev budt på denne flotte fadøl, der var velsmagende. Og selvfølgelig mineralvand til dem der ikke nød øl.

 

 

12 øltyper 

Der var 12 forskellige øltyper, så der burde være noget enhver smag.

 

 

Indkøb af øl


Nu vi havde smagt på varerne skulle vi også have muligheden for at købe vores favorit øl med hjem

Kl. 12:00 blev vi kørt tilbage til campingpladsen, hvor pigerne / damerne var kommet nogle få minutter før mændene.

 Nachod bryggeri Gallier 1