OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

 

Kudowa-Zdrój

10. sep 2011.

Dagens udflugt går til Polen og grænsebyen Kudowa-Zdrój,  hvor vi først skal besøge et stort polsk marked. Vejret var lidt gråt og trist, men det hold tørvejr mens vi var der.

 

 

Markedsplads

I mange større og mindre byer i Polen afholdes der regelmæssigt markeder. Det kan foregå på byens torv eller på en særlig markedsplads, som den vi besøger i dag,  én eller to gange om ugen, nogle steder tre gange om ugen.

 

 

Kan købe næsten alt


På markederne kan man købe varer af næsten enhver art: tøj, sko, støvler, oste, frugt, grøntsager, metalvarer, produkter af træ, gummivarer, fletvarer, møbler, kemiske produkter, seletøj og andet til heste, antikviteter og meget mere.

 

 

Atraktion


På grund af det brogede udbud af varer,  og de lave priser er et polsk marked både en attraktion i sig selv og en fordel for den besøgende, der her kan købe tingene billigere end i butikkerne

 

 

Turistpræget

Uden at vide det var mit indtryk at markede mest var for turister, fordi meget af det vi så ville jeg kalde "turistskrammel"

 

 

 

Byvandring


Efter marked køre bussen ind til byen, hvor vi skulle på en lille byvandring på egen hånd.

 

 

Gammelt kursted

Kudowa-Zdrój er et af de ældste kursteder i Polen og Europa.   Det er første gang nævnt i et dokument fra Henry den Ældre , søn af hussiterlederen tjekkiske konge George i Podebrady. 

Kilde : http://en.wikipedia.org/wiki/Kudowa-Zdr%C3%B3j

 

 

Helbredende kilde fra 1580
 

Den ældste del af Kudowa er Czermna, der går tilbage til det 16. århundrede. Den første optegnelse om helbredende kilder i området stammer fra 1580. 

På kurstedet kan man smage på det helbredende kildevand.

 

Kudowa-Zdrój Galleri 1