OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

 

 

Dvur Kralove Zoo

14. sep 2011.

Dvur Kralove Zoo blev etableret i en tidligere privat park, hvor der i 1905 blev bygget en kopi af et renæssanceslot tæt på Wien.

Efter nationaliseringen af tekstilindustrien i 1945, blev stedet historisk museum. Over tid, kom der bure indeholdende dyrearter fra Europa til som blev en del af museet - oprindelsen af zoo i dag.

Dækkend  et areal på 6,5 hektar, blev den zoologiske have formelt åbnet for offentligheden den 9. maj 1946. 

 

 

 

Zoo's opbygning


Zoo personale stod  i de første par årtier for konstruktionen af bure og indhegninger. Det meste markante var et gammelt drivhus for palmetræer der blev omdannet til tropehuset. Her blev der plads til primater, fugle og Remus, den første løve på Dvur Kralove zoo.

 

 

 

Zoo udvikles

Den første egentlige udvikling af zoo skete under i årene 1956 - 1965. En del byggearbejde blev stadig udført af personalet, men større og mere moderne bygninger, såsom terrariet, isbjørn grotte, rovdyrhus, elefanthus og andre kom til. I alt steg parkens grunde til 28 ha.

 

 

Samlingen af dyr


Samlingen af dyr blev udvidet  med en række sjældne og eksotiske arter.

Disse ting betød at besøgstallet nåede omkring 250.000 om året og dette betød en høj profilering af Dvur Kralove Zoo blandt andre zoologiske haver i Tjekkoslovakiet.

 

Dvur Kralove Zoo Galleri 1

 

 

8 ekspedtioner til Afrika


70'erne var en vigtig tid for zoo. 8 ekspeditioner blev organiseret til en række afrikanske lande, hvilket resulterede i omkring 2000 dyr, blev hentet til zoo.

Hovedparten var klovbærende dyr, men der kom også nogle rovdyr, primater, og krybdyr.

Disse dyr dannede grundlag for unikke ynglepar og grupper, der har gjordt zoologiske have til en af Europas vigtigste genbanker for mange afrikanske hovdyr og  pattedyr.

 

 

 

Modernisering af Zoo


I midten af 1980erne gik den zoologiske have i gang med intens modernisering, som indhegninger der skulle efterligne naturlige levesteder,  og landskabspleje der skulle hjælpe til med at skjule bygninger og hegn med palisader og bevoksning.

Der kom også flere bygninger og anlæg til , hvilket senere førte til åbningen af African Safari Park for offentligheden den 8. maj 1989.

 

 

 

Vellykkede avlsprogram


Den zoologisk have har et vellykket avlsprogram for næsehorn, giraffer, zebraer, bøfler og andre  dyr, hvis resultater er både ekstraordinær og globalt vigtige.

Med antallet af dyr, rangerer zoo blandt de bedst kendte og mest berømte zoologiske parker i Den Tjekkiske Republik.

 

 

 

Afrikanske arter


Haven har det største antal af afrikanske arter i Europa, og anses af nogle som en af de smukkeste zoologiske haver i verden.

 

Dvur Kralove Zoo Galleri 2

 

 

 

Køre bil eller bus


African Safari Park, er enestående hvor besøgende kan køre gennem flokke af fritgående dyr, i særlige safari busser eller egen bil.    

 

 

 

 

Muserum på slottet


På slottet er der indrettede museum, blandt andet med skelletter og ting fra havens historie.

 

 

 

 

Forhistorisk udstilling


I kælderen til slottet var der en udstilling af forhistorisk dinosaurer.

Der var også nogle store insekter og store biller.

 

Dvur Kralove Zoo Galleri 3

 

 

 

Middag på Zoo's restrauent


Som afslutning spiste vi på havens restaurant i to hold. Skulle vi have været der samtidigt, havde der ikke været plads til havens øvrige gæster.

Menuen var suppe og kylling med kartoffelmos. 

 

 

 

Farvel til Magda og Kristina


Kl. ca. 15:00 var vi tilbage på pladsen og en halv time senere blev der taget afsked med vores guider, Magda og Kristina. 

De har givet os en uforglemmelig oplevelse her i Tjekkiet, med informationer om det Tjekkiske samfund, på en sjov og levende måde.

Der blev afsluttet med standerstrygning hvormed den officielle tur er afsluttet.

 

 

 

Trip trap julenisser
 

Som tak for turen fik Magda og Kristina her nogle julenisser figurer fra serien Trip Trap.

 

Dvur Kralove Zoo Galleri 4