OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

 

Česká Skalice
 

Autocamping Rozkoš som vi opholdt os på, ligger ved byen Ceská Skalice i en højde af 284 m over havets overflade, og har godt 5300 indbygger i dag. Upa floden løber gennem byen, der kommer fra bjergområdet Giant Mountains National Park der grænse op til Polen.

Byens historie kan tilbagedateres til omkring år 1000, men romerske møntfund kan antyde at byen er endnu ældre. I morderne tid har tekstilproduktion og landbrug været grundlag for byens eksistens, og efter 1989, satses på selvstændig virksomhed og turisme.

Byens centrum tilbyder en flot plads omkranset af træer, rådhus og museum.

I nærheden af byen finder vi en kunstig sø Pleasure Valley reservoir, ofte kaldes det østlige hav. Søen er 1100 ha, og gennemsnitlig 10 m dyb, og bygget i årene 1966-1972. Formålet var at regulere strømmen af vand i floden Upa for primært at undgå  oversvømmelser. I dag er det også et center for Mange fritidsaktiviteter som for eksempel camping, vandsport og fiske paradis .

En anden seværdighed i byen den tjekkiske forfatter Bozena Nemcova med hans mest berømte værk bedstemor, hvor historiske monumenter relateret til bedstemor, er tilgængelig for offentligheden.

 

 

Ældre huse

 

Byen byder på nogle pæne ældre huse, og der restraureres mange steder.

 
 

 

Nybyggeri
 

Nybyggeri er der også plads til. Umiddelbart  kan det ligne en form for butikscenter, men vil vi se hvad det bliver til må vi komme tilbage en anden gang.

 

 

 

Penny markede

Ca. 1 km fra campingpladsen finder vi dette supermarked Penny marked. Butikken er ret ny og stort set indrettet som de supermarkeder vi kender her hjemmefra.  Vi havde ikke problemer med at finde de ting vi skulle bruge, trods det at vareteksterne var total sort for os.

 

Česká Skalice Galleri 1

Kilde: http://www.ceskaskalice.cz/cs/uvod/ + Google oversættelse.