OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

 

Adrspach Rocks
 

6. sep 2011.

Adršpach-Teplice Rocks ( Tjekkisk : Adršpašsko-teplické skály ) er et usædvanlig sæt af sandstens formationer, der dækker 17 km ² i det nordøstlige Bøhmen , Tjekkiet . De er opkaldt efter to nærliggende kommuner: Adršpach , og Teplice nad Metují .

 

For 10 millioner år siden var området formodentligt en flad søbund. Siden har vand, vind og frost formet landskabet, som vi ser det i dag.

 

 

Naturresevat

Klipperne har været beskyttet som national naturreservat siden 1933, og siden 1991 hele den tilstødende region Broumovsko, haft status af beskyttet nationalpark. Turister kan besøge klipperne via en række afmærkede stier. Den første del af stien er en bred grussti uden nævneværdige stigninger, som udgør en løkke, så man kommer tilbage til udgangspunktet. Vælger man anden del, er den væsentlig mere fysisk krævende, med stejle trapper både op og ned, samt smalle passager 

 

Vandre falken

Området er også et af de største permanente ynglesteder for Vandrefalk i Europa, der er beskyttet under føderale lovgivning. Hvorfo nogle områder i perioder vil være lukket for publikum, for at sikre at fuglene ikke forstyrres.

 


 Adrspach Rocks Galleri 1

 

 

Sukkertoppen

er går fantasi  og trolddom nok sammen. Her støttes en sandstensklippe "Sukkertoppen" symbolsk af små tynde pinde. 

Mange af sandstensklipperne er navngivet, men det er vanskeligt at overskue hvilke der er hvilke. Der findes et Tjekkisk galleri på internettet hvor navne er angivet, selvfølgelig på tjekkisk.

 

 

Klippehule

På turen rundt kommer men til en smal sti ind i klippen der åbner sig til en større klippehule, hvor dette lille vandfald kan ses.

 

 

Mindetavle

På turen rundt kommer man til disse mindetavler, der repræsenter mennesker der er omkommet gennem årene i forsøget på at bestige de stejle sandstens klipper.

 

De to første gallerier viser billeder fra den brede og flade del af turisstien som næsten alle kan følge. Det sidste galleri er fra stien med mange og stejle trapper både op og ned.


 

 
 
Adrspach Rocks Galleri 2

 

 

Sandstensbrud

fter en spændende tur rundt i klippe formationerne ender man ved denne flotte sø nær indgangen. Søen er tidligere sandstensbrud og er op til ca 30 meter dyb. Vandet kommer primært fra undersøiske kilder.

 

 

Adrspach Rocks Galleri 3

 

 

Restaurant

Kl. 13:00 spiste vi på den lokale restaurant, først lidt suppe, derefter en kødret med pasta. Til sidst kaffe og blåbærkage.

 

 

 


Lokaler

Det er ret mange mennesker der skal bespise på en gang så nogle blev anvist og fordelt over flere spændende lokaler.

 

 

Vi var tilbage på campingpladsen omkring kl.16:00, hvor forberedelserne til aftenens langbord blev sat igang.