OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Intro Tjekiet 2011

Ved årsskifter 2010 / 2011 tilmeldte vi os til turen DCU 2. kreds Efterårs tur til Øst Bøhmen , Tjekkiet i September 2011.
 

Turen lød spændende, da området vi skal besøge ikke er et typisk turist område, og vi skulle besøge en række spændende seværdigheder, med danske guider. Vi skal bo på ” Autocamping Rozkoš” i byen Česká Skalice med ca. 5400 indbygger.

Tjekkiet har i gennem tiderne ført en omtumlet tilværelse i det centrale Europa. Vi høre første gang om Tjekkoslovakiet da det blev selvstændigt efter 1. verdenskrig. Området kaldtes tidligere Bøhmen, og det var fra 950 til 1627 en betydelig stat i det Tysk-romerske rige og Prag var en af Europas største og vigtigste byer. I 1526 blev landet indlemmet i det Østrig-ungarske Rige, som det var en del af frem til 1918.

Under 2. verdenskrig blev landet besat af Tyskland og befriet af Sovjetunionen i 1945, som dog undertrykte og dominerede landet frem til 1989. I 1993 deles Tjekkoslovakiet i to lande, Tjekkiet og Slovakiet ved en fredelig overenskomst og i 2004 bliver Tjekkiet medlem af EU.

Tjekkisk er modersmål for ca. 12 mio. mennesker primært i Tjekkiet. Tjekkiske mindretal findes især i Polen og Slovakiet. Tjekkisk hører sammen med slovakisk, polsk og sorbisk til den vestslaviske sproggruppe. Tjekkisk er tættest beslægtet med slovakisk og de 2 sprog er indbyrdes forståelige i samme grad som de nordiske sprog.