Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

VHF - UHF Fieldday 2000 på Møns klint

Årtusindets fieldday løb af stabelen den 1. og 2. juli og forholdene på båndene vekslet lidt frem og tilbage med lidt Es både på 6 m og 2 m.

Men vejret var nok mere en blandet fornøjelse. Det havde regnet ret meget i dagene op til fielddayen, men vejrudsigen havde lovet tørt og varmt i weekenden. Lørdagen blev generelt en grå og kedelig dag, men det meste udstyr kom op mens det var tørvejr. Det klarede først op søndag morgen og det betød et stort humørløft, da morgenmaden kunne indtages under åben himmel.

Ca. halvdelen af holdet kørte til Møns Klint allerede fredag aften. Da køreturen er ret lang for de fleste, ca. 150 km skal man meget tidligt op lørdag morgen for at være klar til opsætning kl. 08:00. Derfor vælger mange at køre derned fredag aften og overnatte dernede for at være friske.

 
Fredag eftermiddag og aften
Det både regnede og blæste en del og da opkørslen til klinten er ret stejl og den bliver i vådt føre meget glat af en blanding af ler og kridt. Første bil en Fiat Ducato 4X4 kørte op på toppen uden problemer, men resten måtte blive nogle timer i mudderet. En bil der trak en campingvogn punkterede. Så der måtte gang i slæbetov, snekæder og sække under hjulene for at komme videre. 

Først ved 22 -23-tiden kom vi op til der hvor lejrpladsen skulle være. Den planlagte hyggelige gang aftensmad blev en midnatsforestilling og hyggen løb nærmest ud i vasken. Kl 08:00 lørdag morgen småregnede det, så opsætningen blev noget besværliggjort. 

VHF fielddayen skal afvikles på højdepunktet Kongsbjerg, lokator JO64gx, der befinder sig 135 meter over havet. Et skilt på toppen siger 137 meter, men officielt er det aldrig blevet bekræftet.

I det første billedgalleri her under starter vi med at holde ved Klintholm gods. Vores formand OZ1RH er i gang med at finde ud af hvilken vej vi kan komme ind i skoven, eventuelt skal han have en nøjle. Vi finder fint ind i skoven og lige inden det går rigtigt opad, vil min bil ikke rigtig mere, den er punkteret på højre forjul og med 1300 kg på slæb, går det ikke.

Da Palle, OZ1RH kommer til vælger han med det samme at sætte snekæder på sin bil, og stort set samtidigt begynder det at regne.

Inden vi får bragt vores udstyr til vores basis lejr op bliver det mørkt. Flere mand kæmper med at få vores madtelt op, og først mellem 22 og 23 kommer teltet op, så vi kan få vores længe ventede hyggemiddag.

VHF fieldday Møn 2000 Galleri 1

 
 

Lørdag

Omkring kl 07:00 kommer de første nye hænder frem sammen med en Toyota firjuls trækker som køre lidt i pendulfart for at få vores grej op på Kongsbjerg. Da testen starter kl. 14:00 er det meste klar, kun 70 cm hænger lidt i bremsen på grund af uheld med en rotor. Også den ene generator drillede lidt, men med lidt ekstra belastning kom den også til at køre.

70 cm antenne måtte reperarers med tape og hyldebærgrene.  Efter udskiftning af rotoren kom det hele op igen. 70 cm kørte dog ikke helt som forventet, om der var noget galt med udstyret eller der bare var dårlige forhold vides ikke. Til gengæld var der masse at lave på 6 meter og der var Es næsten hele tiden , hvilket gav rigtig mange points.

2 meter kørte også fint, men forholdene var hverken specielt gode eller dårlige. Dog var PA trinet med 8877 ikke på mærkerne og kunne 'kun' levere 600 w. Det var dog nok til at samle QSO'er hele natten. 

På 23 cm kunne vi køre mange af de OK-stationer som vi kørte på 70 cm, 5-600 km. 13 cm derimod gav kun een QSO og ingen QSO på 5 GHz. Her var der ellers rimeligt udstyr med i form  af 20 og 10 W.

Galleri 2 vise billeder fra lørdagen og afsluttes med en herlig gang bøffer som Leo, OZ4QA stod for. 

VHF fieldday Møn 2000 galleri 2

 

 

Søndag

I løbet af søndag morgen klarede vejret op og det blev solskin, lige det vi trængte til. 

I galleri 3 ses billeder fra søndag morgen til testens afslutning. Med det gode vejr, er det også blevet muligt at vise lidt af den blændende gode udsigt der er fra Kongsbjerg.

VHF fieldday Møn 2000 Galleri 3

 

Søndag nedtagning

Det sidste galleri vis billeder fra nedtagningen og oprydningen af området. Det hele er pakket sammen efter tre timer og de sidste forlader Kongsbjer omkring kl. 17:20 og herfra har de fleste mere end 100 km hjem.

Efterfølgende viser det sig at al beværet med at køre så lang er det hele vær. OZ9EDR/P vinder filddayen med 915.405 point mod vores nærmeste konkurent OZ1ALS/P der får 607.694 point. Udover de mange flittige amatører fra Roskildeafdelingen, er det i høj grad Kongsbjergs unikke placering der der tæller her. 

VHF fieldday Møn 2000 galleri 4