Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

 

Fakta om Nordkapp

Nordkapp rejser sig stolt og mægtig 307 meter op over det arktiske Barentshavet. Denne bratte og karakteristiske fjældvæg er Europas nordligste punkt, på længde- bredde grad 71° 10' 21". Fra plateauet, kan man se ud over Ishavet, hvor Nordpolen findes bag den uendelige horisont i det fjerne. Nordkapp blev navngivet af den engelske opdagelses rejsende Richard Chancellor i 1553, da han passerede klippen på jagt efter Nordøstpassagen.

Nordkapp er blevet karakteriseret som Europas nordligste punkt, men dette er dog langt fra sandheden. For det første ligger spidsen af Knivskjellodden, beliggende et par kilometer vest for Nordkapp, 1500 m længere mod nord. Desuden befinder begge steder sig på en ø, Magerøya, og det kan derfor diskuteres, om de skal medregnes til fastlands Europa. Det nordligste fastlandspunkt er Kinnarodden nær ved Magerøya.

Den første turist på Nordkapp, var den italienske præst Francesco Negri fra Ravenna i Italien, der besøgte Nordkapp i 1664 for at finde ud af hvordan folk kunne overleve så langt mod nord. Nordkapp blev for alvor kendt blandt rejselystne europærer da unionskongen Ockar II besøgte Nordkapp i 1873. Besøget blev markeret med afsløringen af Ockar-støtten den 2. juni 1873. Der har igennem historien været mange prominente gæster bl.a. kongen af Thailand i 1907, hvis signatur kan ses på en sten i Nordkapphallen.

Uanset sprog og kultur er Nordkapp en fantastisk oplevelse af natur og skønhed. Man vil kunne opleve Nordkapp i strålende midnats sol eller under et flammende nordlys. Dette har gjort Nordkapp til et mødested for mennesker fra alle verdens hjørner, hvor man kan opleve den mægtige natur, når den folder sig ud, men også nyde den stilhed som hviler over landskabet længst mod nord.


Billeder på siderne om Nordkapp vil primært være fra Nordkapp turen 2000