OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Lidt baggrund

Siden midten af 70’erne har vores foretrukne rejsemål været det nordlige Skandinavien.  Og drømmen om at nå Nordkapp har været drøftet adskillige gange op i gennem 80 og 90’erne.

I efterår / vinter halvåret 1999, så vi i DCU bladet at, DCU 3. Kreds Odense, arrangert en tur til Nordkapp i sommeren 2000, som vi straks tilmelder os. Men der kommer besked om at turen var overtegnet, men kommer der et afbud, er der stadigvæk mulighed for at komme med. Efter nogen tid dukker der et brev op fra DCU Odense at, nu er der ledig plads, hvis vi stadigvæk har lyst til at komme med, og det har vi.

Turen var tilrettelagt af DCU 3. kreds Fyn fra den 8. juli 2000 og som udgangspunktet havde de valgt en campingplads i Kristinehamm, Sverige hvor 72 enheder mødtes for at deltage i turen. 21 enheder kom fra Sjælland, 18 enheder fra Fyn og 33 enheder fra Jylland. Nordkapp blev nået den 17. - 18 juli og turen sluttede den 26. juli 2000 i Drammen, Norge.

Turen blev meget vellykket og blev gennemført uden nogle problemer af nogen art. Men der er ingen tvivl om, at de 20 dage der var afsat til turen, ikke gav meget spillerum til udflugter eller særværdigheder. Dette betød at flere særværdigheder som vi ellers vil se nærme på, måtte springes over eller kun få en meget kort opmærksomhed fra vores side. Med baggrund i dette lovede vi os selv, at når jeg var kommet på efterløn i 2011, ville vi køre til Nordkapp igen, men denne gang vil vi bruge den tid vi finder nødvendig, og vi forventer at bruge ca. 8 til 10 uger på projektet.

Efter turen fremstillede jeg en CD med oplysninger om dagens etaper, med mere end 700 kort og billeder som hver deltagende enhed fik udleveret. Dette har været min hensigt at lægge disse ting på min hjemmeside, men af uransagelige grunde er det blevet udsat gang på gang.

Hensigten er dels at bruge turen fra 2000 som en slags reference, men også give interesseret en mulighed for at følge os på vejen, i det omfang det bliver muligt at opdater siden. Da stort set alle campingpladser i dag giver en eller anden form for adgang  til internettet, regner jeg med at der kan ske en opdatering et par gange om ugen.