SiteLock

OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Balaton - Zagreb

søndag den 1. juni 2014

I de sidste par dage har det været lettere overskyet men ingen regn. Her til morgen småregnede det og var ikke særligt varmt.

I dag vil vi køre til motorvej M7 og følge den til Zagreb i Kroatien. Vi kommer afsted sidst på formiddagen, og der er meget lidt trafik. Motorven har vi stort set for os selv, det er meget få trafikanter viser ned til den Kroatiske grænse.

Her møder vi for første gang grænsekontrol, både en Ungarsk og en Kroatisk. Vores pas blev grundigt kontolleret kunne vi se. Da vi bliver sendt videre har vi igen motorvejen for os selv, inden vi kort efter køre ind i et betalingsanlæg, hvor vi må trækken billet for at forsætte. Tæt på Zargreb kommer endu en betalings bom. Her skal måtte vi betale kontant, da de ikke tager kreditkort. Vi har ikke Kroatiske cKr, så vi må betale  9 euro for de godt 100 Km vi havde kørt på motorvejen.

GPS'en vise fint hvor campingpladsen er, men den ligger på den anden side af motorven, så vi må køre frem til næste afkørsel for at komme på den rigtige side. Campingpladsen ligger i forbindelse med en stor rasteplads. Desværre ligger campingpladsen klods op af motorvejen, så støjen er dominerende. Pladsen er også dårligt vedligeholdt, og det hotel som administrer pladsen ofre ikke særlig mange resurser her, og der er tilsyneladende ikke andre campingpladser i nærheden af Zagreb.

Vi fandt indtjekningen der vise sig at være inde på et hotel. Det kostede 100 ckr. for en overnatning fik vi at vide da vi afleveret vores campingkort. Da vi skulle afregne var prisen steget til 181 ckr. men det var ikke muligt at få en forklaring, da man ikke kunne forstå os eller de ville ikke forstå os.

Udover larmen fra motorven var pladsen i en elendig forfatning. I det område hvor der var strøm var der dybe hjulspor og knækket grene og græsset havde man hvis ikke tænkt sig at slå. Torilet og bad var måske brugbare, men vi ville hellere bruge vores ejet i campingvogne.

Vi vil ikke anbefalede denne plads. Vi kunne ligeså godt have holdt i mellem lastbilerne, støjniveauet havde nok været det samme.

Efter aftensmaden satte vi GPS'en til centrum af Zagreb, men da vi kom ind i byen begyndte problemerne, Nogle af gaderne var ensrettet og selv om jeg tastede alternativer ind på GPS'en ville den stort set hele tiden den samme vej, og modsat ensretningen. Vi kørte lidt rundt i udkanten af byen en lille times tid, inden vi kørte tilbage til campingpladsen, vi havde opdaget at det blev hurtigt mørk hernede.