SiteLock

OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Prag og Camping Praha Klánovice.

mandag den 19. maj 2014.

Dagen starter med godt vejr og vi kan rigtig side ude og nyde formiddagen. Vi bliver skrevet ind på pladsen og får adgang til internettet, så her bruger jeg nogen tid, inden vi køre ud for at finde et større supermarked, der skulle ligge ca. 3 Km. fra campingpladsen.

Vi finder uden besvær supermarked og får handlet lidt ind til de næste par dage. Vi har dog lidt problemer med sproget, det er ikke nemt når man ikke fatter en brik af det der står på varerne. Især fersk kød er ikke nemt at finde, men til sidst finder vi noget der ligner noget vi kender hjemmefra, så de næste par dage redet.

Tilbage på campingpladsen finder vi ud af at vi kan købe turistbilletter til Prag for 30 Kr. der gælder overalt i 24 timer. Billetterne gælder til al offentlige transport og efter sigende skulle det koste lige så meget at parker en time inde i Prag.

Resten af dagen bruges til en tur i skoven, som er meget våd og smattede, og ellers ren afslapning.

tirsdag den 20. maj 2015.

Som vejrudsigten havde lovet vågnede vi op til fint vej ca. 24 grader midt på formiddagen. Købte to turist biletter, og tog bussen der holdt lige uden for pladsen, efter fem stoppesteder ville vi så være ved togstationen, som vi så kunne tage ind til centrum af Prag.

Togturen var i sig selv en oplevelse, Man får en tydelig fornemmelse af forstæderne til Prag. Det er tydelig at man kommer forbi nogle steder hvor tingene er mindre velholdt, og det at der er hegn og gitter om alt, er ikke lig noget vi er vant til men her er vi ved at være tæt på centrum og så ser det helt andersledes ud

 

Fra stationen gik vi første omgang til høje for indgangen, og selv om vi havde fået et kort over byen på campingpladsen, kneb det med at finde ud af hvor vi var, så vi måtte spørge os lidt for hos en kvindelig politibetjent, der kunne henvise til en turistinformation nogle få hundrede meter derfra.

 

På turistkontoret fik vi et lidt bedre kort, og nogle anvisninger på mulige interessant turistveje. Vi valgte at følge en rute mod Karls broen. På et lille torv gik vi en rundtur, ud over en del grønsager, var det mest skrammel (turist-skrammel). Jeg tror ikke de lokale ville købe andet en grønsager. Ind vi forlod torvet fik vi en dejlig kold øl, og en ristet pølse.

 

Her vi kommet til Old Town Square pladsen. Her er rigtig megen underholdning, der er musik og gøgel i mange afskygninger.

 

Turen gik videre mod Karls Broen. Og bliver en smule overraskede over så mange mennesker der er her.  Da vi var her sidst, for mere end 20 år siden, syntes vi at der var mange mennesker dengang, men det kan ikke sammelignes med det vi ser i dag. I gaderne ned til Karls broen mån kunne sno sig godt, hvis man vil undgå at støde ind i andre.

 

Også ved Karls Broen var der rigtig mange mennesker, og man måtte sno sig en del for at komme frem. En af de største forskelle på på dengang og nu er trafikbillede.

Efter en tur over broen, begyndte det at kunne mærkes at vi efterhånden havde gået nogle timer, men der var ikke nogle bænke at hvile sig på, så på vej tilbage til stationen, satte vi os på et par stole ved en restaurant, hvilket kostede 180 czkr. Eller ca. 60 kr. for to dejlige kolde øl

 

Det var helt rart at hvile fødderne lidt, inden vi fandt tilbage til stationen. Efter infotavlen fandt vi uden besvær det rigtige S1 tog der havde afgang kl 15:15. og vi ventede ikke mere end ca. 10 minutter. Ventetiden på vores bus 261 blev ca. det samme, så vi var tilbage på campingpladsen lige omkring kl. 16:15.

Vi snakkede lidt frem og tilbage om en ny tur i morgen, men Berit syndes at det ville være synd for hunden hvis han skulle være alene igen i morgen, så det blev droppet.

onsdag den 21. maj 2014. 

Vi nyder en rigtig varm formiddag, inden vi køre ud for at handle lidt ind.  Vil finde nogle mulige overnatnings steder i det sydlige Tjekkiet, men internetforbindelsen er væk og kommer først igen sent på eftermiddagen. Men via GPS'en finder vi en i Orsa nær Brno