OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Intro til Budapest.

Du vil herunder finde en ganske kort into til Budapest. Oplysningerne er primært fra Wikipedia. Ønsker du yderlig oplysninger, så findes der snesevis af internetsider om emnet.

Budapest er Ungarns hovedstad. Navnet er sammensat af navnene på to byer, Buda og Pest, der ligger på hver sin side af floden Donau. På Buda-siden ligger Gellert-bjerget med citadellet, borghøjen med det gigantiske slotskompleks og bydelen bag Matthias-kirken. På den flade Pest-side ligger parlamentet, forretninger og administrationsbygninger, de pragtfulde boulevarder og de store boligkvarterer..

Der hvor det nuværende Pest ligger grundlagde Romerne en by i begyndelsen af vores kalenders begyndelse, i år 89. Igennem tiden indtil efter 1. verdenskrig har byerne Buda og Pest ført en meget omtumlet tilværelse med mange konflikter og krige. Efter 1. verdenskrig blev Budapest hovedstad i det nu selvstændige Ungarn.

Under 2. verdenskrig blev byen stærkt ødelagt, men genopbygget i 1950'erne og 1960'erne. I dag er byen ved at være en af europas meste besøgte byer i Østeuropa, med flere turister om året en der indbygger i Budapest.

Vil du se lidt mere om hvilke område vi nåede at besøge kan du få et overblik ved at klikke på et af de to link her til højre  Bus dag 1   bemærk den blå linie er Metroen  Bus dag 2

Kort info om visning af billeder : Klik på billedet for at se det i stor størrelse. På det store billede, klik på højre eller venstre side for at blader i billederne på siden.