SiteLock

OZWEB

Brugervurdering: 3 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Intro til Kroatien tuen 2014


I efterårs 2011 var vi med DCU kreds 2 tur til Øst Bøhmen, i Tjekkiet september 2011. Her mødte vi et par hold campister, der absolut ville anbefale os at køre til Kroatien. Efter hjemkomsten kom vi i kontakt med noget familie der havde været i Dubrovnik i det sydlige Kroatien, og de mente at det helt sikkert var et sted vi burde besøge. 

Jeg begyndte at kikke på mulighederne for sådan en tur. Da vi i efteråret 2011 havde været i Øst Bøhmen, havde vi snakket lidt om Phrag, vi havde været der et par gange i midten af 1990'erne, og det kunne være sjovt at gense byen her næsten 20 år senere. Et andet ønske var også at komme til Budapest i Ungarn.

På den måde var der lagt op til den første del af turen. Men forskellige forhold gjorde at projektet midlertidigt strandede her, så vi kunne ikke nå at gennemføre turen i lavsæsonen, som blev en af de præmisser vi havde valgt for at holde økonomien på et rimeligt plan. I foråret 2013 blev planerne genoptaget, igen strande det på forhold vi ikke helt selv kunne styre, så endnu en gang måtte vi udsætte turen til næste år. 

Tiden blev nu brugt på at indhente GPS data til vores Garmin. Både GPS kort og Google Maps blev studeret og en rute blev valgt som rettesnor for turen. Vi viste nu hvor vi skulle lede efter campingpladser og eventuelle seværdigheder, men ligesom turen til Norge, måtte vi erkende at vi blev nød til at begrænse os lidt, hvis vi skulle nå Dubrovnik på denne tur. 

Her til venstre se i den omtrentlige rute ned igennem Tyskland og det østlige Europa på ca. 2700 Km.

Vi afsatte ca. 8 uger til turen og bestemte at vi kørte i uge 20, der lå midt i maj.